Vol. 3 No. 1: May 2021

Arwana: Jurnal Ilmiah Program Studi Perairan is a terakreditasi Sinta 3 journal (Number 204/E/KPT/2022) published by the Department of Aquaculture, Faculty of Agriculture, Al Muslim University, Bireuen Aceh. Articles published in this journal are the results of research by lecturers and students in the field of Aquaculture and Fisheries. Arwana Journal is an article in the form of research results, and conceptual articles covering fisheries science, namely: Aquaculture, Fisheries Resources, Fisheries Socio-Economics, Fisheries Technology, Fisheries and Marine Biology. This journal is published in May and November each year. Every journal published goes through a double-blind review process in the process of reviewing an article to be presented where an article is assessed by two reviewers who do not know the identity of the author.
Articles
-
Identifikasi keragaman ektoparasit pada ikan bandeng (Chanos chanos Forskal) di Gampong Pante Paku Kecamatan Jangka Kabupaten Bireuen Identifikasi keragaman ektoparasit pada ikan bandeng (Chanos chanos Forskal) di Gampong Pante Paku Kecamatan Jangka Kabupaten Bireuen
DOI : https://doi.org/10.51179/jipsbp.v3i1.447 -
Penggunaan tepung azolla sp sebagai bahan baku pakan ikan nila merah (Oreochromis sp.)
DOI : https://doi.org/10.51179/jipsbp.v3i1.442 -
Analisis parameter fisika kimia kualitas perairan di Sungai Krueng Mane Aceh Utara
DOI : https://doi.org/10.51179/jipsbp.v3i1.450 -
Pengaruh pemakaian saponin dengan dosis berbeda terhadap pengendalian hama pada tambak udang vannamei (Litopenaeus vannamei) di Kecamatan Jangka
DOI : https://doi.org/10.51179/jipsbp.v3i1.348 -
Pemanfaatan keong mas (Pomacea canaliculata) sebagai pakan segar untuk mempercepat pertumbuhan benih ikan lele dumbo (Clarias gariepinus)
DOI : https://doi.org/10.51179/jipsbp.v3i1.443 -
Pemanfaatan tepung bungkil sawit sebagai bahan subtitusi pakan ikan bandeng (Chanos chanos Foskall 1755)
DOI : https://doi.org/10.51179/jipsbp.v3i1.441 -
Pengaruh perbedaan salinitas terhadap pertumbuhan dan kelangsungan hidup benih ikan mujair (Oreochromis mossambicus)
DOI : https://doi.org/10.51179/jipsbp.v3i1.449 -
Aplikasi kitosan sebagai pengawet pada produk bakso ikan kambing-kambing (Abalistes stellaris)
DOI : https://doi.org/10.51179/jipsbp.v3i1.448 -
Pengaruh penambahan kapur dengan konsentrasi berbeda untuk mempersingkat masa molting kepiting bakau (Scylla serrata)
DOI : https://doi.org/10.51179/jipsbp.v3i1.452 -
Efektifitas pakan induk nila (Oreochromis niloticus) yang diperkaya dengan menggunakan telur bebek, tauge dan wortel
DOI : https://doi.org/10.51179/jipsbp.v3i1.453